Aena var redet afsted for at få fat i forstærkninger fra Thirton, og flere gange under hendes ridt så hun at der var spejdere ude som holdt øje med hende men de gjorde ikke noget, selv om hun var alene. Hun noterede sig deres sære opførsel men skyndte sig videre.

Efter 6 timers ridt stødte hun på en patrulje fra Thirton, hvor den unge Oswy(18 år) præsenterede sig som 2nd i command for Thirton. Oswy virkede meget ung for at have den stilling, men han kom fra en indflydelsesrig familie.

Efter spilleren havde sikret sig forstærkninger kunne de sikkert nå frem til Thirton, hvor det blev besluttet af Dagor og Oswy af de skulle overnatte i kroen, så de kunne få lidt at drikke og ankomme til selve tårnet i morgen hvor alle var vågne(læs få en ordentlig modtagelse).

Spillerne var meget imod dette og det endte med at de bedøvede Dagar og Oswy for at kunne få dem ind i tårnet og kun lige i tide da angrebet begyndte men spillerne skyndte sig over mod tårnet. Igen lagde de dog mærke til at Dunlendings enten sigtede meget dårligt eller ikke forsøgte ordentligt(noget var på færde).

Da de var kommet ind i tårnet begyndte det at vise sig at der var noget galt derinde. Der var nogen hviskende stemmer som Varak kunne høre og forstå, Aena kunne også høre dem men forstod dem ikke.

Stemmerne var rettet mod Marendil som efterhånde blot var en skygge af sig selv. De beskyldte ham for at være skyld i konens død ved at han tøvede og ikke gjorde nok for at redde hende.

Det gik hurtigt op for spilleren at de måtte gøre noget, og at folk i tårnet opførte sig ret sært. Varak gik i kanen med Oswy 32 årige kone, og folk virkede ikke som om de var helt dem selv.

Spillerne benyttede chancen for at komme ud og stoppe stemmerne da Oswy i sin wisdom beslutte sig for at lave et charge of the light brigade. Spillerne sneg sig ud for at stoppe den mage som de mente var skyld i stemmerne.

Aena og Chadim sneg sig ud, mens Varak skulle komme ridende ind og lave en afledningsmanøvre. Varak havde spurgt om lov til at låne Rimfrost(Aena’s hest) men fik afslag. Det skulle dog vise sig at Varak også var begyndt at blive påvirket og han besluttede sig får at tage den alligvel.

Bagholdet virkede fint og snart lå en mage og en trold døde i sneen. Aena var ret sur på Varak over det med Rimfrost, men var godt klar over at han også var påvirket.

En dags tid senere havde nogle Orker fået samlet et siege våben som begyndte at hamre sten, døde soldater, heste og hvad de ellers lige havde ved hånden mod tårnet. Spillerne benyttede den hemmelige gang som Marendil kunne fortælle dem om, til at komme ud til kroen hvor Orkerne havde stillet den op.

Det kom til kamp, hvor spillerne fik slået Orkerne ihjel, og de kunne derefter flygte igennem den hemmelige gang tilbage til tårnet hvor de oversvømmede gangen og dræbte forfølgerne.

Stemmerne var dog startet op igen og Marendil(som havde fået en ny flot ring af Ingolf) begyndte at få det værre. Det var gået op for spillerne at mad var blevet forgiftet gennem længere tid, og de begyndte at lede efter en ansvarlig. Nasen, Marendils højre hånd så mere og mere skyldig ud, men han var der jo ikke så der måtte være en mere.

Igen besluttede spillerne sig for at stoppe stemmerne og de fik sporet dem ud til en skovlysning hvor den mage Aena havde set i sine drømme og de 2 dæmoner var. Det kom til en drabelig kamp hvor Ingolf fik skåret sin muskel over i benet, men spillerne sejrede til sidst.

Efter lederne var slået ihjel mistede Dunlendingsne deres lyst til kamp og de begyndte stille og roligt at trække sig tilbage.

Marendil fik det bedre og bedre og gav Aena sin afdødes kones elver bue som tak for hjælpen. De andre helte fik en “friendship coin” af Rohan folket, pånær Chadim som hellere ville have guld.

Spillerne tog nu tilbage til Anduin og fik lejet sig ombord på et skib ned sydpå til Pelargir, hvor de tog 2 ugers pause mens de lige undersøgte biblioteket. Herefter tog de til Sook Oda hvor de ville finde et skib som kunne tage dem og deres heste sydpå.

De fik dog nys om at Guden Ulmo var vred og at mange skibe var forsvundet, nogle mente det var hekse og andre at det var pirater. Chadim havde hørt at hans gamle ven Dorina desværre var forsvundet, og han mistænkte at det var pirater som stod bag som nok ville sælge hende nede sydpå.

Det endte med at spillerne fik fundet en kaptajn som tog dem med ned sydpå. Efter 3 dage til søs kom der hen mod aftenstid en tåge glidende mod dem og Spillerne gjorde sig klar til kamp. Piraterne som var vant til lidt modstand fik sig en overraskelse de spillerne ved hjælp af Ingolf ophævdede tågen og derefter systematisk skød sig igennem deres ledere mens de skyndte sig over mod spillernes skib.

Ingolf sendte også en velplaceret lightning bolt ind i deres mast som knækkede midt over. De piraterne kom tæt nok på til at borde spillerens skib var deres moral ikke god og da den sidste leder faldt overgav de sig, og spilleren skulle til at forhøre dem da vi sluttede.