Spillerne forlod Tirton og tog ned Minas Anor(Senere Minas Tirith) for at få undersøgt en masse af de ting som de havde opsamlet gennem tiden.

Jarek var taget med dem for at sikre at de kunne få hurtig adgang til biblioteket.

De fleste af spilleren var meget imponeret over Minas Anor(Senere Minas Tirith) størrelse og hele dens opbygning. Spillerne bevægede sig op gennem dens ringe og endte ved biblioteket som ligger i 5 ring.

Her brugte spillerne den næste 2½ uge på at gennemsøge biblioteket med stor hjælp fra ½elveren Silfanas. Efter at spillerne havde fået styr på de ting de manglede skulle de beslutte sig om de ville til Minas Ithil for at undersøge biblioteket der (Silfanas havde fortalt at Gildor en fra hans munkeorden arbejder der) eller om de ville ned til Bar-E-Tinnen for at undersøge det med Cult of the Long Night.

Valget faldt efter lidt diskussion på at de ville være rart for Ingolf at få Kulten lidt svækket. Spillerne begav sig tilbage til Tirton hvor der også ventede Jarek et brev fra Darana som bad om hjælp da hendes mand som var sat til at undersøge sagerne nu er forsvundet.

Spillerne ankom til Bar-E-Tinnen og de fik indlogeret sig på kroen. Det blev besluttet at de ville forsøge at lokke tilholdsstedet ud af forræderen i byen ved at Varak skulle udgive sig for at være medlem af kulten. Efter et længer forsøg hvor Varak tydligvis ikke reagerede på det signal som blev givet blev der grebet mere håndfast an og manden blev charmed og derefter pumpet for informationer.

Det viste sig at Farahir(barden fra kroen og Darana’s mand på sagen) var blevet taget til fange, og ud over ham var der også fanget en kvindelig elver og de skulle begge ofres om 2 dage hvor der var en stor ceremoni.

Spillerne begav sig  derud og Varak havde nu fået det rigtige tegn givet til forræderen så han ledte ham villigt derud. Ingolf og Aena fulgte efter på afstand.

Varak gik med indenfor og Ingolf og Aena observerede udenfor og fandt en lille skorsten godt skjult som de fyldte op så røgen ikke kunne komme ud. Herefter skyndte de sig indenfor.

Det blev til en del kamp og spilleren fik befriet den kvindelige elver (Tinnuvir) og Barden Farahir. På vejen ud løb de så ind i Ebarthon(hende der slap væk tidligere) og lederen(Gulthuin) af denne afdeling af kulten. Spillerne var fanget i en blindgyde og røgen blev tykkere og tykkere, for at komme ud af den dårligere situation afmonterede de en dør og brugte den som skjold mens de løb ned af gangen beskyttet mod pile.

Ebarthon blev hurtigt ret såret og besluttede sig for at smutte mens legen var god, desværre for hende blødte hun så meget at hun døde af det udenfor hvor spillerene fandt hende efter kampen var overstået.

Gulthuin viste sig at være lidt sejere men til sidst røg også han ned, og spilleren kunne få tilset deres sår af Tinnuvir. Hun var meget taknemmelig og da spillerne fortalte hende om nogle af de ting som de også havde undersøgt i Minas Arnor(Senere Minas Tirith) kunne hun uddybe lidt på det, men fortalte at i Lorien hvor hun kom fra var der nogle som vidste en hel del mere. Fordi de havde reddet hende gav hun dem en stående invitation om at komme og besøge hende i Lorien.

Spillerne tog tilbage til Bar-E-Tinnen og her fik de fat i Darana som skulle finde nogle soldater og vente på at de andre medlemmer af kulten som boede i byen skulle begive sig ud mod tilholdsstedet. Spilleren skulle nemlig ud og snuppe nogle andre som var på vej hertil for at deltage i ceremonien.

Det viste sig at være 2 personer og da spillerne havde lagt sig klar til et godt bagholdsangreb fik de hurtigt den ene ned(selv om han viste både kamp og magi evner i stor stil). Den anden overgav sig derefter hurtigt, og han blev forhørt.

De 2 som kom her arbejde for en som blev kaldt “Skyggen”  og ud over al den information han gav spillerne fandt de også 2 “kompasser” som viste vej tilbage til deres tilholdssted??

Da alt var overstået og spillerne var sikkert tilbage i Tirton blev det diskuteret hvor de ville begive sig hen næste gang, og det endte med at det blev besluttet at rejsen måtte gå sydpå ned mod Umbar.